NL | EN |

Ontdek het verhaal
achter VAN HESSEN

Meer dan 100 jaar ervaring in de Hospitality

Wij bestaan al een tijdje. Sinds 1919 is Van Hessen een vertrouwde partner in de Hospitality. In meer dan 100 jaar hebben wij duizenden hotels, restaurants en andere horecabedrijven geholpen. We hebben markten zien veranderen, trends zien komen en gaan, en innovaties zien verschijnen.

In de loop der jaren hebben wij ons ontwikkeld tot een service- en oplossingsgerichte organisatie, die de beste innovaties adapteert en oplossingen biedt van hoge kwaliteit voor de hotellerie en horeca. Wij ondersteunen onze klanten van A tot Z en houden van wat wij doen. Dat alles maakt Van Hessen een betrouwbare en fijne partner. Voor nu en in de toekomst.

1919

Het begin

Het begon allemaal toen de Nederlandse ondernemer Alfred van Hessen de oceaan overstak om een carrière op te bouwen in de Verenigde Staten. Hij kwam in aanraking met een nieuwe branche, de verkoop van kantoor- en facturatiesystemen. Teruggekeerd in Nederland registreerde hij een nieuw bedrijf. Hij werd zelfstandig handelaar in kassa’s, kantoormachines en benodigdheden. ‘A. van Hessen & Co’ was een feit.

De jaren 30

De eerste uitbreiding

In de beginjaren begint Alfred van Hessen met de verkoop van zijn producten in Rotterdam. Maar al snel moet hij uitbreiden met zusterfilialen in Amsterdam en Den Haag. Van Hessen wordt de grootste kassahandelaar van Europa en importeur van het Amerikaanse kassamerk OHMER.

History of Van Hessen 30's

1940 - 1951

Doorzettingsvermogen

Zakendoen was niet gemakkelijk tijdens de tweede wereldoorlog. Rotterdam werd zwaar gebombardeerd. Het pand waarin de zaak van Van Hessen was gevestigd, werd tijdens het bombardement getroffen en volledig verwoest. Na de oorlog werd het bedrijf heropend met het echtpaar Van Hessen aan het hoofd.

Van Hessen 1950

1961 - 1975

Nieuwe eigenaar

In het jaar 1961 overleed Alfred van Hessen. Rob Bretveld wordt de nieuwe eigenaar. Als eerbetoon aan Alfred zet hij het bedrijf voort en begint met het uitbreiden van de portfolio.

History of Van Hessen

1979

Micros

De firma Van Hessen wordt de eerste Europese importeur van kassa’s van het Amerikaanse bedrijf Micros Systems Inc. Het bedrijf krijgt toegang tot de nieuwste hardware en software voor de horeca en foodservice.

Micros

1984

Zaadjes planten

Ruud Clements treedt in dienst als sales manager bij Van Hessen. Zijn vader was expat en in zijn jeugd verhuisde het gezin regelmatig. Ze brachten veel tijd door in West-Afrika, waardoor Ruud een grote genegenheid kreeg voor dit continent. Hier werd het zaadje geplant voor de uitbreiding van Van Hessen naar Afrika.

1988

Uitbreiding naar België

Van Hessen opent een kantoor in België. Met Van Hessen Kasregisters nv wordt de Belgische en Luxemburgse horeca actief benaderd. Micros wordt de belangrijkste F&B en POS-oplossing, maar kort daarna wordt ook het merk Sanyo kassa’s aan de portfolio toegevoegd. De zaken gaan voorspoedig en al snel wordt het kantoor te klein. Omdat een grotere locatie nodig is wordt een stuk grond aangekocht in Boortmeerbeek om een kantoor te bouwen. Dit kantoor is vandaag de dag nog steeds in gebruik.

Van Hessen Belgie

1993

Fidelio

Micros Systems Inc. neemt het Duitse bedrijf Fidelio Software GmbH over. Een van de belangrijkste spelers in de wereld van hotelreserveringssystemen. Van Hessen wordt de mogelijkheid geboden om importeur en reseller van Fidelio te worden. Op deze manier breidt Van Hessen uit en wordt een nieuwe PMS-systems afdeling op gezet.

1994

Uitbreiding naar Afrika

De vleugels uitslaan naar Afrika. Van Hessen werd door Sabena Airlines gevraagd om Fidelio PMS te installeren in drie Afrikaanse hotels in Rwanda, Congo en Guinee. Ruud Clements zijn kennis van het Afrikaanse continent en de cultuur was doorslaggevend. Het resulteerde in de installatie van Fidelio in Rwanda. Wat nog niet zo makkelijk was met een burgeroorlog in het vooruitzicht. Het kostte moeite en veerkracht, maar in 1994 zette Van Hessen voet op Afrikaanse bodem.

World of Van Hessen

1994 - 1996

Opening kantoor

Marianne Bretveld, dochter van Rob Bretveld, en Ruud Clements worden mede-eigenaar van Van Hessen. Het Afrikaanse kantoor in Gambia wordt geopend. Op deze manier is Van Hessen in staat nauw contact te onderhouden met haar Afrikaanse klanten.

2000

Verhuizing kantoor

Ruud Clements wordt volledig eigenaar van Van Hessen. Tegelijkertijd verhuist Van Hessen naar een ander kantoor in Nederland en komt terecht in Ridderkerk. Dit kantoor is nog steeds in gebruik.

2004

Diversificatie van de portfolio

Het gevestigde Belgische bedrijf Busicom werd overgenomen door Van Hessen nv en geïntegreerd in de Van Hessen familie. Een verdere verbreding van de portefeuille ligt in het verschiet.

2014

Oracle Hospitality Gold Partner

Micros Systems Inc. wordt overgenomen door Oracle Hospitality. Van Hessen wordt Oracle Hospitality Gold partner en importeert hospitality oplossingen voor de Benelux en West-Afrika (Ivoorkust, Liberia, Guinee, Guinee-Bissau, Gambia, Senegal, Ghana, Togo, Benin, Sierra Leone en Cabo Verde).

2014 - 2018

Diversificatie van de portefeuille

Om verder te diversifiëren worden nieuwe producten toegevoegd aan het portfolio van Van Hessen. In 2018 opende Van Hessen kantoor in Dakar (Senegal). Van Hessen SUARL is een dochteronderneming van Van Hessen nv.

2018

Van Hessen blijft geschiedenis schrijven

Na meer dan 30 jaar verandert Van Hessen van eigenaar. Ronnie Hinrichs is de nieuwe eigenaar en algemeen directeur van Van Hessen. Ronnie heeft een lange staat van dienst in de IT en retail. Samen met de mede-eigenaren Kris Christens, General Manager België en Afrika, en Peter Laheij, Business Manager POS Nederland, is Ronnie vastbesloten om het succes Van Hessen voort te zetten en verder uit te bouwen.

Ronnie Hinrichs nieuwe eigenaar Van Hessen

2019

100-jarig bestaan

Van Hessen viert haar 100-jarig bestaan. Voor deze speciale gelegenheid ontvangt Van Hessen van Koning Willem Alexander het predicaat hofleverancier.

2021

Rebranding van Van Hessen

Als een merk, zoals Van Hessen, al zo lang bestaat kan enige zelfreflectie geen kwaad. Wij hebben het moment aangegrepen om Van Hessen te re-branden. Onze kernwaarden worden door onze klanten zeer gewaardeerd en blijven de pijlers van het bedrijf. Toch is het tijd voor aanscherping en vernieuwing. Zoals de rebranding van Van Hessen. Én de nieuwe huisstijl die ons verhaal vertelt en beschrijft waar wij voor staan en in geloven.

Na meer dan 100 jaar vervolgen wij onze reis.

En waar onze reis ook heen gaat, wij blijven jouw IT companion. To guide. Deliver. Care.

Meer dan
3000+ tevreden klanten

World of Van Hessen

Actief in
15+ landen

Trots op onze
80+ medewerkers

Van Hessen levert software voor hotel en software voor horeca

'Ik heb een goede relatie met Van Hessen en ben gewoon erg tevreden over ze. Ze zijn snel en doeltreffend.'

Jeroen Jansen Odyssey Hotel Group
Van Hessen

Wolweverstraat 25
NL-2984 CE Ridderkerk
Tel: +31 180 442 800
info@vanhessen.nl

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes!
Conditions(Required)
This field is for validation purposes and should be left unchanged.
2024 VAN HESSEN - Alle rechten voorbehouden
Privacy policy | Algemene voorwaarden Van Hessen |